communicatie-in-je-liefdesrelatie-dyslexie

Communicatie in je liefdesrelatie

Workshop - 1 hele dag

Een workshop voor voor mensen die hun relatie vrij willen hebben van frustraties. Frustraties die, zonder dat je je daar bewust van bent, vaak voortkomen uit het feit dat beide partners elk een andere denkstijl hebben.

Zo kunnen stellen ervaren dat iets uitpraten snel emotioneel beladen is. Uit het gesprek stappen en afhaken met “laat maar…”, kan als ‘oplossing’ dienen. Er wordt ‘moeilijk gedaan’ door de ander over een spontaan idee. Iets verwoorden wat je hebt meegemaakt blijkt niet zo gemakkelijk. Je kunt er last van hebben dat je partner zijn/haar afspraken niet nakomt die volgens jou toch duidelijk waren of wanneer hij/zij het moeilijk vindt om snel even iets te regelen of te beslissen. Misschien merk je dat je partner snel in de verdediging schiet als bepaalde gevoelige punten worden besproken. Voor je het weet heb je een bepaalde manier van omgaan met elkaar, zoals: moeilijke onderwerpen vermijden, afwachten, moeilijk bij jezelf kunnen blijven, continu spanning ervaren, etc. Daar is wat aan te doen!

Wil je dit voorkomen of wil je verandering, meld je dan aan voor deze workshop!

Inhoud van de workshop:

  • inleiding over beelddenken/conceptueel denken versus lijndenken;
  • onderzoek naar de belemmeringen die je tegenkomt in je relatie om te komen tot een goede communicatie;
  • informatie over het verkrijgen van een goede communicatie;
  • onderzoek naar de rol die de verschillende manieren van informatie verwerken hebben op de communicatie in je relatie;
  • ontwikkelen van strategieën voor een goede communicatie in je relatie;
  • oefeningen om het geleerde toe te passen.

Resultaten:

Aan het einde van de workshop:

  • hebben jullie inzicht in de verschillende manieren van denken: het beelddenken of conceptueel denken versus het lijndenken of begrips denken;
  • hebben jullie inzicht in de gevolgen die dit voor de dagelijkse communicatie heeft;
  • je hebt inzicht in je eigen aandeel in de miscommunicatie en hoe je hierin anders kunt handelen;
  • je hebt handvatten om te gaan handelen naar de nieuw verkregen inzichten.

Aanmelden / Meer info

De datum van de workshop is altijd rond Valentijnsdag en vind je in de Agenda.

Als jij en je partner niet zo lang kunnen wachten, kun je ook kiezen voor de Individuele coaching. Je kunt je partner dan ook meenemen. Bel voor meer informatie met: 020 - 639 10 99.

Meer weten over communicatie in relaties? Luister deze podcasts!

Sjan Verhoeven en Gertrudie Boersen gaan in deze podcasts in gesprek met elkaar over relaties tussen conceptueel denkers en lijndenkers. Sjan en Gertrudie hebben zowel een zakenlijke als een liefdesrelatie met elkaar. Sjan is een conceptuele denker, Gertrudie vooral een lijndenker. Ze vertellen over hun eigen relatie, maar ook over de problemen die klanten in hun relatie tegenkomen.

Wil je meer podcasts beluisteren? Klik hier. 

Reacties van deelnemers:

Koppel uit België:

We vonden de workshop echt super! Dat er zoveel overeenkomsten zouden zijn met andere koppels, dat het allemaal zo herkenbaar is en hoe de dyslexie hier een rol in speelt, dat had ik niet verwacht. Het was fijn om ook hun verhalen te horen! De maanden na deze dag hebben we er nog veel over nagedacht. We vonden het erg boeiend om jouw visie op dyslexie te horen en de zo herkenbare ervaringen van anderen stelt je eigen dingen in een ander daglicht."

Koppel uit het Noorden van het land:

Wij hebben een goede terugreis gehad en nog fijn nagepraat over de workshop. Voor ons was het een fijne en goede dag. Het was ook veel informatie, dus we waren moe en voldaan toen we thuis kwamen. We wensen jullie veel geluk toe. Bedankt allemaal voor een fijne en bijzondere dag."

Uit een e-mail:

De communicatie- en denkpatronen van elkaar leren we stilaan kennen. De workshop bij jou  heeft ons bewust gemaakt van de patronen die ons hierbij parten spelen. Soms beseffen we iets te laat dat we hier weer verstrikt in raken, maar dikwijls herkennen we ze wel tijdig en kunnen we met wat goede wil van beide kanten vermijden dat onze discussies lang en pijnlijk worden."

Een deelneemster achteraf:

Karel en ik hebben aan deze workshop deelgenomen en ook dit was een enerverende ervaring. Het geeft weer een stukje verdieping in mijn dyslexie,  maar ook voor Karel was het erg leerzaam. Sjan, bedankt voor een leuke en leerzame dag!

Sjan (die de workshop begeleidt) over relaties:

Sinds ik meer zelfvertrouwen heb en weet wat ik waard ben, zie ik dat mijn partner regelmatig net zulke 'domme' fouten maakt als ik. Voorheen zag ik dat niet, nu wel. Nu kan ik het ook benoemen en dat is voor ons beiden verhelderend. Voorheen zag ik alleen dat mijn partner perfect was en ik degene was die fouten maakte. Dit verzweeg ik en kleine fouten rekende ik mijzelf hard aan! Wanneer mijn partner mij wees op een fout, dan was ik nog harder voor mezelf en snapte ik niet dat ik de ander waard was. Dit was voor ons beiden niet prettig want het creëerde veel ongelijkheid.
Nu het voor ons helder is hoe we beiden vanuit verschillende overtuigingen kunnen reageren, kunnen we erover spreken en is dat voor beiden heel verhelderend. Nu kunnen we er samen ook om lachen en meer ontspannen de dagelijkse klussen doen."