Nieuws & media

UITsluiten of INsluiten? Neurodiversiteit in het volwassenenonderwijs.

Vereniging Impuls & Woortblind organiseert op 17 november 2017 in De Schakel in Nijkerk haar jaarlijkse congres voor leden en niet-leden.

Mensen zijn verschillend aan de buitenkant, aan de binnenkant en dus ook in de manier waarop zij denken. In het reguliere en vakonderwijs, ROC, MBO, HBO, WO, blijkt het soms nog lastig om voldoende in te spelen op de diversiteit bij studenten om hun specifieke talenten te benutten. Dat levert onnodige uitval op, terwijl docenten en schoolleiding graag iederéén de mogelijkheid bieden om met plezier een goed scholingsresultaat te behalen.

Congres-I-en-W-17-november

Op dit congres worden u concepten én praktische middelen aangeboden om de neurodiversiteit en daarmee de verschillende talenten en manieren van denken en informatieverwerking van uw studenten te begrijpen en te benutten voor een optimaal leer- en studieresultaat.

Meer informatie? Klik hier. Of meld u meteen aan!

Sjan is geridderd voor haar werk met volwassenen met dyslexie

Sjan-awarded-knight-2017Tijdens de lintjesregen van 2017 is Sjan Verhoeven benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Zij kreeg deze onderscheiding uit handen van Burgermeester Eberhard van der Laan voor haar onvermoeibare kracht in het willen bereiken en helpen van volwassenen met dyslexie. "Aan uw daadkracht ontleent de doelgroep heel veel steun. Het geeft hen zelfvertrouwen en praktische handvatten. Misschien nog wel belangrijker: u helpt daarmee het emancipatieproces van mensen met dyslexie op gang te krijgen zodat dyslexie niet langer als een stoornis wordt aangemerkt", aldus van der Laan. Sjans innovatieve werk als trainer en coach, haar vrijwilligerswerk bij de Vereniging Impuls & Woordblind en Het Amsterdams Lyceum, het schrijven van twee boeken over dyslexie, het organiseren van expertmeetings en het houden van lezingen in binnen- en buitenland hebben tot deze onderscheiding geleid. (foto gemaakt door Jitske Schols.)

Lezing 25 januari bij Dynamika Amsterdam

Wil je eens kennismaken met ons en onze visie op dyslexie? Wil je weten wat dyslexie méér is dan problemen hebben met lezen en schrijven? Kom dan donderdagavond 25 januari a.s. naar onze lezing.

Nieuw record: 3460 woorden per minuut!

Al na 1,5 uur oefenen tijdens een coachgesprek "Effectief werken met dyslexie" heeft een 54-jarige directeur van een intermationaal bedrijf ons laatste record snellezen gebroken. Zijn beginsnelheid was 288 woorden per minuut. Dit is de gemiddelde leessnelheid. Zijn eindsnelheid ligt nu op 3460 woorden per minuut. Dat is 13 keer zo snel. Hij kon van de gelezen tekst 4 keer zoveel navertellen als in het begin. Zo zie je maar dat ook als je al wat ouder bent, de hersenen nog heel flexibel zijn.

Engels boek is uit!

De vertaling van ons tweede boek "Dyslexie: stoornis of intelligentie!" is nu verkrijgbaar bij Amazon!