Nieuwe roman van Remko Iedema is uit: Droomland

droomlandWie ben ik? Dat is de centrale vraag in dit boek. Boven in een verbouwde, monumentale watertoren werkt psychiater Maryam vragenlijsten af met haar client. Maryam zit gevangen tussen twee culturen: geaard in Nederland, gegrond in Syrië, met een vader die de wonden van oorlog in zich draagt. De Client is Xander, die zeker wil weten dat hij ADHD heeft en zich afvraagt wie hij is als hij het toch niet blijkt te hebben.

"Wat een heerlijk boek om te lezen. Heerlijk omdat de innerlijke belevingswereld van een ADHD-er wordt beschreven zoals het maar zelden wordt gedaan. Remko (heeft zelf ADHD en) is niet bang voor zijn eigen brein, hij is er eerder nieuwsgierig naar. Dat geeft zijn boek veel inzicht in het leven van een mens met een ADHD-brein.

Naast het feit dat er een goed verhaal wordt verteld, neemt Remko je ook mee in het “gevecht met de reguliere macht” en vragen als "ga ik wel of niet aan de medicijnen?" Dit zijn ook centrale thema’s in zijn eerdere (non-fictie) boeken over ADHD. Hij neemt je in dit boek sowieso mee in een zee aan thema’s, zoals een ADHD brein zo goed kan. Migratie, discriminatie, vernedering, loverboys, man-vrouw rollen, liefde en nog veel meer komt er aan bod. In dit boek laat Remko zien hoe je als getraumatiseerd persoon, denkend dat je niet oké bent, er toch voor een ander kan zijn, juist met je imperfectie. Een must om te lezen als je jezelf en de ander als mens en conceptueel denker wilt begrijpen. En als je vrede wilt sluiten met je brein en de patronen waarvan we zo leren dat deze niet oké zijn. Blijf schrijven Remko! Het is een verademing zoals jij de ADHD beetpakt! Groeten, Sjan."

Remko Iedema heeft zelf ADHD en is manager Sociaal Domein bij een gemeente. Hij is ook schrijver van meerdere boeken over ADHD en managementboeken. Dit is zijn tweede roman.

Praktische gegevens:

« terug naar overzicht