Nieuws & media

Verspil nooit een goede crisis!

Hoe zorg je ervoor dat een crisissituatie in je voordeel gaat werken? Sjan en Gertrudie vertellen hierover in deze zeer persoonlijke podcast:

Sinds de vakantie in Azië heeft Sjan ernstige reuma-verschijnselen. “Stress” zegt de één, “Prednison slikken” zegt de ander. Dan komt ook nog de corona-crisis opzetten en worden veel bedrijven plat gelegd. Stress en paniek alom. Hoe ga je daarmee om? Wat kan zo’n periode in je leven van je vragen en wat heeft het je te bieden? Wat doet stress met je brein en wat doet ontspanning met je brein? Sjan en Gertrudie gaan over al deze onderwerpen met elkaar in gesprek.

Lees ook onze nieuwste nieuwsbrief! Klik hier.

Hoe blijf je kalm in Corona-tijd!

Of je het wilt of niet, het Corona-virus beïnvloedt ons allemaal! Als je het virus niet zelf krijgt, dan is het wel in de media-gekte eromheen en alle maatregelen die ons leven inperken. Ook wij denken daarin een aantal goede tips voor jou te hebben :) met antwoorden op vragen als:

  • Hoe blijf je kalm?
  • Wat kun je doen om niet gek te worden van het thuiszitten of harde werken?
  • Hoe ga je om met het idee dat je "niet meer in control" bent?
  • etc.

We hebben daar een hele nieuwsbrief over geschreven. Klik hier.

Op de website van Gertrudie Boersen vind je ook een heel prettige klankmeditatie die je kunt beluisteren. Zij duurt slechts 12 minuten en kan je helpen om in verbinding met je vertrouwen en je liefde te blijven in deze roerige tijd.

Je kunt natuurlijk ook op het play icoon ► klikken om haar hier te beluisteren.

Lezing 9 juni 2020 via Zoom

Lezing-meer-soorten-logischWil je meer weten over het conceptuele denken? Wil je weten waarom faalangst conceptueel denkers dubbel treft? 

Meld je dan aan voor de Zoom-lezing op dinsdagavond 9 juni a.s. De lezing start om 19.00 uur.

Deze lezing is interessant voor mensen met ADHD, ADD, autisme, dyslexie, dyscalculie, dyspraktie  en/of hoogbegaafdheid.

Klik hier voor meer informatie over de lezing zelf.

Breng je stress-niveau in balans! - Op een zondag in 2020

Een workshop met Henk Kooij, psycholoog.

  • Kom je regelmatig niet uit je woorden in spannende situaties? 
  • Heb je regelmatig last van stress? 
  • Voel je veel onrust in je lijf? 
  • Slaap je slecht of kom je regelmatig uitgeput thuis? 
  • Heb je soms of vaker problemen met je gezondheid die waarschijnlijk ook op het ervaren van stress terug te voeren zijn?

Dit zijn zo wat verschijnselen die met een aantal kleine praktische oefeningen flink te verminderen zijn. Oefeningen die worden gegeven in de workshop “Breng je stressniveau in balans!”

Aanmelding: Via email of via het contactformulier.

Nieuw filmpje over dyscalculie!

filmpje-dyscalculieVereniging Impuls & Woortblind heeft het afgelopen jaar mensen uitgenodigd om een filmpje over dyscalculie te maken en daar een wedstrijd van gemaakt. Het winnende filmpje van vier studenten van Nimeto Utrecht is te zien op deze pagina

In het filmpje ‘Hoe is het als je dyscalculie hebt’ vertellen twee studenten over hun dyscalculie. Ze vertellen open en eerlijk over de last die ze van hun dyscalculie ondervinden, op school en in hun dagelijks leven. In het filmpje wordt duidelijk wat dyscalculie is en welke impact het heeft. Klik hier om naar de website van Vereniging Impuls & Woortblind te gaan.

Andere blik op Autisme.

endorfine-herstelplan-boekAutisme verergert onder invloed van Stress! Dat zegt Lucas Flamend in zijn eerste boek: "Het Endorfine Herstelplan".

Onze westerse levensstijl brengt veel stress met zich mee. Veel conceptueel denkers kampen ook met stressproblemen omdat ze van jongs af aan niet in bijvoorbeeld het onderwijssysteem passen. Stress die ze angstvallig proberen te compenseren. Met een pizza, een ijsje, een sigaret, een slaappil of een glas wijn… Middelen die kortstondig helpen, maar op termijn net voor méér stress zorgen, omdat ze de werking van het endorfine-systeem (ons stresshormonensysteem) uitputten.
Daardoor ontwikkelen we steeds meer klachten en raken zelfs onze genen ontregeld omdat die een actieve rol spelen in dat systeem.
Het goede nieuws is dat die ontregeling kan worden teruggedraaid.

In het boek "Het Endorfine Herstelplan" legt Lucas Flamend uit hoe dat kan. De schrijver weet waarover hij spreekt: hij kwam zijn eigen persoonlijke diagnoses (ADD en kenmerken van hoog functionerend autisme) te boven door een grondige aanpassing van zijn levensstijl en zag dat die aanpak ook werkte bij zijn cliënten. In de praktijk betekent dat een ingrijpende verandering van vooral het eetpatroon: geen gluten, geen soja en het vermijden van de meeste melkproducten. Ook het niet nuttigen van suiker en alcohol helpt het algemene stressniveau te verlagen. Geen gemakkelijke opgave, maar wel heel lonend!

Meer weten? Klik hier. Een interview met Lucas lees je hier.

Sjan is geridderd voor haar werk met volwassenen met dyslexie

Sjan-awarded-knight-2017Tijdens de lintjesregen van 2017 is Sjan Verhoeven benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Zij kreeg deze onderscheiding uit handen van Burgermeester Eberhard van der Laan voor haar onvermoeibare kracht in het willen bereiken en helpen van volwassenen met dyslexie. "Aan uw daadkracht ontleent de doelgroep heel veel steun. Het geeft hen zelfvertrouwen en praktische handvatten. Misschien nog wel belangrijker: u helpt daarmee het emancipatieproces van mensen met dyslexie op gang te krijgen zodat dyslexie niet langer als een stoornis wordt aangemerkt", aldus van der Laan. Sjans innovatieve werk als trainer en coach, haar vrijwilligerswerk bij de Vereniging Impuls & Woordblind en Het Amsterdams Lyceum, het schrijven van twee boeken over dyslexie, het organiseren van expertmeetings en het houden van lezingen in binnen- en buitenland hebben tot deze onderscheiding geleid. (foto gemaakt door Jitske Schols.)

Nieuw record: 3460 woorden per minuut!

Al na 1,5 uur oefenen tijdens een coachgesprek "Effectief werken met dyslexie" heeft een 54-jarige directeur van een intermationaal bedrijf ons laatste record snellezen gebroken. Zijn beginsnelheid was 288 woorden per minuut. Dit is de gemiddelde leessnelheid. Zijn eindsnelheid ligt nu op 3460 woorden per minuut. Dat is 13 keer zo snel. Hij kon van de gelezen tekst 4 keer zoveel navertellen als in het begin. Zo zie je maar dat ook als je al wat ouder bent, de hersenen nog heel flexibel zijn.

Engels boek is uit!

De vertaling van ons tweede boek "Dyslexie: stoornis of intelligentie!" is nu verkrijgbaar bij Amazon!