Nieuws & media

Vanaf 5 februari is 2019 het Jaar van het Varken!

kerstvarkenHet Varken is het laatste dier in de Chinese dierenriem en daarom wordt 2019 een jaar van eindes en een tijd om dingen tot voltooiing te brengen in plaats van een nieuw begin. 

Het Varken is tolerant, sensueel, geestdriftig, sympathiek en waarheidsgetrouw. Een Varken is een vredesstichter, handhaaft orde en gezag en gelooft in gerechtigheid. 2019 heeft dus veel goede dingen voor een ieder in petto. Zorg wel dat je in de drukte van alle dag je eigen gezin niet vergeet, anders kan je van hen vervreemden.

De tijd dat dingen eindigen kan gepaard gaan met verzet, strijd en het vrijkomen van geheime informatie en corruptie. Juist in dit jaar is het belangrijk om je eigen verantwoordelijkheid te nemen, niemand anders de schuld te geven (ook jezelf niet!) en goed voor jezelf en je naasten te zorgen. 

Dynamika wenst je een Sprankelend 2019 vol Liefde en Licht! 

Lezing 14 februari in Amsterdam

Wil je meer weten over dyslexie of het conceptuele denken? Wil je kennis maken met wat dyslexie méér is dan problemen hebben met lezen en schrijven? Wil je weten waarom faalangst conceptueel denkers dubbel treft? 

Kom dan donderdagavond 14 februari a.s. naar onze lezing op ons kantoor in Amsterdam. De lezing start om 19.30 uur.

Deze lezing is ook interessant voor mensen met ADHD, ADD, autisme, dyscalculie en/of hoogbegaafdheid.

Klik hier voor meer informatie over de lezing zelf.

Podcasts over mensen met dyslexie en andere conceptuele denkers

Sommige mensen vinden al die lappen tekst op onze websites maar niks. Daar hebben we nu wat voor: Podcasts! Luister bijvoorbeeld naar onderstaande podcast door op het "play'-icoon te klikken.

Dit is bijvoorbeeld het verhaal van Marcel. Marcel heeft bij de radio gewerkt en nooit geweten waarom hij zoveel fouten maakte in het schrijven. Er werd altijd tegen hem gezegd dat "er niet meer in zat". Hij nam daar geen genoegen mee en is op onderzoek gegaan. Daardoor ontdekte hij dat hij dyslectisch is en dat stress daar een belangrijke factor in speelt.

Luister naar interviews met Sjan Verhoeven of naar de podcasts waarin Sjan Verhoeven zelf mensen met dyslexieADHD, ADD, autisme, dyscalculie en/of hoogbegaafdheid interviewt onder de titel "Wat is jouw verhaal?"

Elke week in het jaar 2018 publiceren we een nieuwe podcast. Speciaal voor jou en helemaal gratis!

Klik hier om naar ons eigen Soundcloud-kanaal te gaan en beluister ze daar. Of luister ze af via Twitter.

Sjan is geridderd voor haar werk met volwassenen met dyslexie

Sjan-awarded-knight-2017Tijdens de lintjesregen van 2017 is Sjan Verhoeven benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Zij kreeg deze onderscheiding uit handen van Burgermeester Eberhard van der Laan voor haar onvermoeibare kracht in het willen bereiken en helpen van volwassenen met dyslexie. "Aan uw daadkracht ontleent de doelgroep heel veel steun. Het geeft hen zelfvertrouwen en praktische handvatten. Misschien nog wel belangrijker: u helpt daarmee het emancipatieproces van mensen met dyslexie op gang te krijgen zodat dyslexie niet langer als een stoornis wordt aangemerkt", aldus van der Laan. Sjans innovatieve werk als trainer en coach, haar vrijwilligerswerk bij de Vereniging Impuls & Woordblind en Het Amsterdams Lyceum, het schrijven van twee boeken over dyslexie, het organiseren van expertmeetings en het houden van lezingen in binnen- en buitenland hebben tot deze onderscheiding geleid. (foto gemaakt door Jitske Schols.)

Nieuw record: 3460 woorden per minuut!

Al na 1,5 uur oefenen tijdens een coachgesprek "Effectief werken met dyslexie" heeft een 54-jarige directeur van een intermationaal bedrijf ons laatste record snellezen gebroken. Zijn beginsnelheid was 288 woorden per minuut. Dit is de gemiddelde leessnelheid. Zijn eindsnelheid ligt nu op 3460 woorden per minuut. Dat is 13 keer zo snel. Hij kon van de gelezen tekst 4 keer zoveel navertellen als in het begin. Zo zie je maar dat ook als je al wat ouder bent, de hersenen nog heel flexibel zijn.

Engels boek is uit!

De vertaling van ons tweede boek "Dyslexie: stoornis of intelligentie!" is nu verkrijgbaar bij Amazon!